De huizenmarkt is op dit moment erg moeilijk. Eigenaren krijgen hun huis bijna niet verkocht en kopers kunnen de woningen die in de verkoop staan niet kopen. De huizenmarkt ligt op zijn gat. Toch staat u op het punt uw huis te verkopen omdat het misschien moet. Aangezien de huizen in deze tijd niet snel verkocht worden moet u iets bedenken waardoor u er tussenuit prijkt en uw woning zo aanbieden dat uw woning aantrekkelijker is dan andere woningen.

Hieronder een aantal tips waardoor uw huis misschien sneller verkocht wordt.

  • Kijkers vinden het vaak lastig om objectief te kijken in een woning. Spullen van een ander, meubilair die niet hun smaak is, inrichting en kleuren kunnen allemaal een oorzaak zijn waardoor een kijker afhaakt. Uw taak is om te kijken door de ogen van een kijker. Als u voor het eerst uw huis in wandelt. Wat valt op? Wat valt kijkers tegen? Wat zou jij als kijker prettig vinden om te zien in een woning waar u voor het eerst binnentreed?
  • Zorg altijd dat uw woning opgeruimd is. Woonkamers, slaapkamers, badkamers. Alles moet netjes en schoon zijn. Geen was ergens laten liggen of een stapeltje post op de tafel. Persoonlijke spullen zo min mogelijk laten zien. De kasten moeten goed opgeruimd zijnwant dit kan een hele drukke indruk geven. Wanneer uw huis opgeruimd en geordend is kan dit uw kijker een positieve indruk geven.
  • Doe eventueel kleine reparaties. Deurklinken die los zitten, klemmende ramen of deuren in orde maken en misschien her en der een likje verf om de woning een frisse uitstraling te geven. Het lijkt zinloos aangezien de koper alles misschien wel weer veranderd. Maar wanneer uw huis er uitgeleefd uitziet zullen kijkers afhaken.
  • Zorg voor veel licht in uw woning wanneer er iemand komt kijken. Licht maakt ruimer en geeft een frisse uitstraling. Ook wanneer iemand ’s avonds komt kijken moet u zorgen dat er veel licht is. In het donker krijgen mensen vaak een andere indruk van het huis dan wanneer u licht in huis heeft.
  • De tuin/balkon en garages zijn ook belangrijk bij een bezichtiging. Zorg dat de tuin er netjes bij staat en dat uw garage of schuur opgeruimd is. Hoe opgeruimder de ruimtes hoe ruimer ze lijken.
  • Veiligheid staat voor alles. Zorg dat potentiële kopers zich niet kunnen bezeren of struikelen. Zorg dus ook in die zin voor kleine reparaties.
  • Behalve dat uw woning er top uit moet zien is het ook belangrijk dat u representatief overkomt. Wees vriendelijk. Wanneer u niet thuis bent zorg dan dat uw kinderen of anderen zich ook netjes gedragen. Waar veel kijkers op afhaken zijn dieren in huis.
  • Wanneer kijkers niet van dieren houden of allergisch zijn en ze zien dat uw hond of kat door het huis wandelt kan dit afschrikken. Wetende dat er altijd dieren in uw huis heeft geleefd is voor veel mensen een punt om de koop niet door te laten gaan.
  • En als laatst is het lekker om een huis in te wandelen waar verse bloemen staan en het lekker fris ruikt. Of bak een appeltaart voordat er kijkers komen. Uit onderzoek is gebleken dat de geur van vers gebakken appeltaart een huiselijke en warme sfeer geeft. Geur en kleur veranderen de gemoedstoestand van een kijker.