Om een huis te kopen moet je een hypotheek afsluiten. Voor veel mensen is dit lastig. Een belangrijke keuze die je voor een lange periode maakt. Daarnaast is het ingewikkeld en weten kopers niet altijd wat het beste is.

Om er achter te komen wat u voor een hypotheek kunt afsluiten kunt u altijd vrijblijvend een afspraak maken met een hypotheekadviseur. Deze kijkt naar wat u verdiend en uw uitgavenpatroon. Aan de hand daarvan wordt berekend wat u maximaal kan lenen. Daarna kunt u op zoek gaan naar een geschikt huis dat binnen het budget past.

U kunt natuurlijk zelf uitzoeken welke hypotheek het beste bij u past, maar het meest verstandige is om een goede hypotheekadviseur te zoeken.

Een goede hypotheekadviseur

 

  • Is onafhankelijk, deskundig en gediplomeerd

 

  • Neemt uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen en om je goed te informeren over de mogelijkheden

 

  • Geeft helder en inzichtelijk advies afgestemd op jouw persoonlijke situatie

 

  • Is transparant over zijn verdiensten

 

  • Is goed op de hoogte van de actualiteit in wetgeving en producten

 

  • Houd je op de hoogte van ontwikkelingen en plant periodiek een onderhoudsafspraak

 

  • Brengt de risico’s in kaart en waarschuwt je voor valkuilen

Vooral het laatste punt is belangrijk. U wilt niet straks met een huis zitten waarvan de maandelijkse kosten veel te hoog oplopen.

Er zijn verschillende soorten hypotheken die u kunt afsluiten. Hieronder staan een aantal toegelicht.

 

Spaarhypotheek.

Een spaarhypotheek bestaat uit twee onderdelen. Een lening waarover u elke maand rente betaald en een spaarverzekering waarvoor je maandelijks premie betaalt. Met de spaarverzekering bouw je elke maand vermogen op om aan het einde van de looptijd af te lossen.

 

Bankspaarhypotheek

De bankspaarhypotheek lijkt op de vorige hypotheek. Ook hier bestaat de hypotheek uit twee delen. Een lening waarover u elke maand rente betaald en een bankrekening waar u maandelijks geld inlegt. Met deze rekening lost u aan het einde van uw looptijd de hypotheek af.

 

Beleggingshypotheek

Ook bij deze hypotheek betaal je over de lening iuedere maand rente. Daarnaast legt u geld in op een beleggingsrekening en ook met deze rekening lost u aan het eind van de periode uw hypotheek af.

 

Aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek neemt u een lening waarbij u alleen rente betaald. Deze hypotheek wordt vaak gecombineerd met andere hypotheekvormen..

 

Linaire hypotheek

Bij een linaire hypotheek lost u iedere maand een bedrag af op de hypotheek.

 

Annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheek lost u iedere maand een bedrag af op de hypotheek. Deze maandlast is een afgesproken vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing.

 

Levenhypotheek

Naast dat je bij deze hypotheek een lening hebt, neemt u ook een levensverzekering. U betaalt maandelijks rente en daarnaast betaalt u maandelijks premie voor uw levensverzekering. Aan het eind van de periode lost u uw hypotheek af met het opgebouwde bedrag in uw verzekering.

Juist omdat er zoveel soorten hypotheekvormen worden aangeboden is het lastig te vertellen welke het best bij u past. Vandaar dat men aanraad om een hypotheekadviseur in de armen te nemen

www.hypotheekvisie.nl